Bejelentés


Budakeszi Alapszervezet "Hiszek Magyarország feltámadásában"Érdekes hírek , beszámolók

Mint a régi szép időkben: szoci parancsra csap le az ÁVH


Gyenge Zsolt, a Jobbik terézvárosi önkormányzati képviselője kérdésünkre válaszolt:


- Miért vette fel az egyenruhát?

- A legfőbb ok az, hogy ma lépett életbe az a miniszteri rendelet, amely nemcsak a Magyar Gárda egyenruháját tiltotta be, hanem értelmében a hozzá hasonló ruha viselete is szabálysértésnek minősül. Szegedi Csanád jobbikos EP-képviselő azon felhívásának tettem eleget, hogy, aki teheti, jelenjen meg fekete-fehér öltözetben a gárdisták melletti szolidaritás jegyében.

Felháborítónak tartom, hogy a hazaáruló kormány azokat bünteti, akik rendet akarnak az országban, megvédik az embereket a cigánybűnözéstől, az árvizektől, adományokat gyűjtenek a rászorulóknak és a határon túli magyar testvéreinknek.

Másodsorban azért vettem fel az egyenruhát, mert a VI. kerületi önkormányzatban az MSZP-s képviselők nagy része gazdasági bűncselekményekkel van meggyanúsítva, mivel az önkormányzati vagyon nagy részét fillérekért kiárusították az izraeli befektetőknek, illetve olyan emberek laknak a kerületben, akikhez Rákosi Mátyás járt ebédelni.

A balliberális képviselők a félórás tanakodás közben állítólag Draskovics Tibort is felhívták, majd Verók István polgármester kihívta a rendőrséget, akik igazoltatták a jobbikos képviselőt, majd előállították, és bevitték a VI. kerületi rendőrkapitányságra.

2 óra után Gyenge Zsoltot kiengedték, de egyelőre még nem hoztak határozatot, hivatkozva a rendelet frissességére. A rendőrség elkezdte értelmezi az új szabályt, amelyben az szerepel, hogy nyilvános rendezvényen nem lehet megjelenni gárdaegyenruhában vagy ahhoz hasonló öltözetben. A rendőrség az ügyészséghez fordult, hogy értelmezzék a rendelet szövegét. Tisztázni szeretnék ugyanis: az önkormányzati testületi ülés nyilvános rendezvénynek minősül-e, illetve mi számít "gárdaegyenruhának vagy ahhoz hasonló öltözetnek".


Korábban írtuk: Gyenge Zsoltot, a Jobbik VI. kerületi önkormányzati képviselőjét előállították gárdaegyenruhája viselése miatt.
A testületi ülésről vitték el, ahová Verók István szocialista polgármester hívta a karhatalmat.
Gyenge Zsolt volt fideszes, jelenleg a Jobbik színeiben politizáló önkormányzati képviselő csütörtök délelőtt demonstratív célzattal, a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg az VI. kerületi önkormányzat ülésén - áll az önkormányzat sajtóközleményében.

Verók István polgármester az ülés megkezdése pillanatában észlelte az eseményt, és felszólította a képviselőt, hogy vagy változtasson az öltözetén, vagy hagyja el a termet. Gyenge Zsolt ezt megtagadta. Erre a polgármester felfüggesztette az ülést, és azonnal értesítette a kerületi kapitányságot.
Amíg a rendőrök a helyszínre nem értek, Gyenge képviselő nyugodtan pózolt a szélsőjobboldali sajtó általa a helyszínre hívott munkatársai előtt - olvasható a cinikus közleményben.
A képviselőt később a rendőrök elvezették a Polgármesteri Hivatal épületéből.

(Barikád - MTI nyomán)


Kapcsolódó videó a videók között.

Frissebb

Szabálysértési eljárást indít Gyenge ellen az ÁVH

Szabálysértési eljárást indított a főváros VI. kerületi kapitánysága Gyenge Zsolt, a Jobbik színeiben politizáló terézvárosi képviselő ellen, aki a Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg a terézvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök délután közleményben tudatta: a helyszínre érkező járőrök megállapították, az önkormányzati képviselő jogszabálysértést követett el azzal, hogy a bíróság által feloszlatott szervezet egyenruháját viselte. Az intézkedő rendőrök kérdésére a képviselő közölte, hogy a rajta lévő mellény a betiltott Magyar Gárda hivatalos egyenruházatához tartozik – olvasható a közleményben.

(MTI)

__________________________________________________Nyílt levélben hívja egyeztetésre Benczét a Gárda főkapitánya

Egyeztetési javaslat az ország békéjéért
Nyílt levél Bencze József országos rendőrfőkapitánynak

Tisztelt Rendőrfőkapitány Úr!

Először is engedje meg, hogy gratuláljak! A mai napon, azaz 2009. november 25-én a Legfőbb Ügyészséggel karöltve közölték, hogy a 2009. július 11-én közfelkiáltással létrejött Új Magyar Gárda Mozgalom és a 2009. július 15-én feloszlatott Magyar Gárda Egyesület gyakorlatilag ugyanúgy kezelendő. Igazán örülök, hogy négy és fél hónap alatt idáig eljutottak. Noha jogi szakemberek szerint ez az álláspont nonszensz, hiszen az Alkotmány 63. §-ban rögzített egyesülési jogot indokolatlanul korlátozza. Ugyanakkor némi zavart okozhat az emberek fejében, hogy ezt az álláspontot visszamenőleges hatállyal is alkalmazni kívánja: emberek százai ellen indított eljárást egy olyan jogi álláspont alapján, mely csupán most került nyilvánosságra.

De térjünk vissza a „régi gárda” – „új gárda” kérdésre. Az Önök álláspontja, hogy azért jogellenes bármely, hangsúlyozom, bármely cselekedetünk, legyen az megemlékezés, koszorúzás, árvízi védekezés, jégkár-elhárítás, karitatív tevékenység, véradás, stb. mert azt „régi gárda”-ként, azaz a társadalom számkivetettjeiként, szinte bűnözőként elkönyvelve tesszük. Megjegyzem, úgy is bánnak velünk, mint az anyagyilkosokkal: rendszeresen állig felfegyverzett „robotzsaruk” néznek velünk farkasszemet… De vajon mit szólnának az Ön kollegái, ha munkahelyüket jogfolytonosként emlegetnénk a az egykori ÁVH-val, vagy az Ön főnökét, a bonyhádi vegyészkísérletet perdöntő terrorbizonyítékként eladni kívánó minisztert például Rákosi Mátyással?

A gárdisták azonban ennél sokkal fegyelmezettebbek! Nem a szavak, hanem a tettek emberei alkotják ezt a remek közösséget, amely tisztességes családapákból és családanyákból, egyetemistákból és nyugdíjasokból, munkavállalókból és munkanélküliekből áll. Ha úgy tetszik, ők ugyanolyan közemberek, mint az Ön kollegái. Mi sem úri passzióból állunk díszsorfalat egy megemlékezésen, hanem nemzeti elkötelezettségből. Nem jókedvünkben, hanem bajtársiasságból megyünk megfenyegetett társunk házához megvédeni őt a fegyveresektől. Higgye el, lenne más dolgunk is. És Önök sem jókedvükben jönnek oda hozzánk „vegzálni” egy békés vasárnap délután, hanem – és ezt minden kollegája elismerte – „nagyon magasról” érkező parancsra. Nagyon jól tudjuk, hogy Kovács őrmester is szívesebben kirándulna családjával a Normafához, Szabó törzszászlós pedig az esküvőjére készül, mégis a menyasszonya keze helyett fegyvertelen gárdista lábát kell fogdosnia… Ismerjük a lelkiállapotukat: ebből már nekik is elegük van!

Fentiekre tekintettel egy javaslattal állnék elő: egy egyeztetésre hívnám Önt, ahol az álláspontokat közelítenénk. Keressünk egy közös időpontot, ami Önöknek és nekünk is megfelel, és üljünk le egy – kivételesen higgadt hangvételű – beszélgetésre! Ez fontos lenne mind a mi, mind az Önök állományának, mind pedig az ország lakosságának. Az Önök ellenünk történő kivezényléseire fordított összegek ugyanis már-már olyan összegre rúgnak, hogy abból a bűnözés által legjobban sújtott települések rendőrőrseinek egyéves működését lehetne finanszírozni! Valóban úgy gondolja, hogy a gárdisták által az október 6-i megemlékezéseken lerakott koszorú megér ennyi kiadást az adófizető állampolgároknak?

Amennyiben Ön a nyugalom pártján áll, úgy megkeres minket, ha pedig nem, akkor az egész ország tudni fogja, hogy mi a kormányzat és az Ön célja… Válaszát várom!

2009. november 25.
Üdvözlettel

Kiss Róbert

Új Magyar Gárda Mozgalom
Országos főkapitány

__________________________________________________


Gyenge nem volt gyenge: Gárdista ruhába bújt a testületi ülésen


A mai naptól ötvenezer forint pénzbüntetés szabható ki a betiltott Magyar Gárda egyenruha nyilvános viselésért. Gyenge Zsolt volt fideszes, jelenleg a Jobbik színeiben politizáló önkormányzati képviselő ma délelőtt demonstratív célzattal, a Gárda egyenruhájában jelent meg az VI. kerületi Önkormányzat testületi ülésén.


Verók István polgármester az ülés megkezdése pillanatában észlelte az eseményt és felszólította a képviselőt, hogy öltözzön át. Gyenge ezt megtagadta. Erre a polgármester felfüggesztette az ülést, és azonnal értesítette a kerületi kapitányságot. A képviselőt később a rendőrök vezették el a Polgármesteri Hivatal épületéből.

HunHír.Hu

__________________________________________________


A divatdiktátor tibordraskovics


Ma lépett hatályba a 253/2009. (XI. 18.) számú kormányrendelet, amely nemcsak az Új Magyar Gárda formaruhájának, hanem az arra emlékeztető öltözéknek a viselését is büntetendő cselekménynek minősíti. A Rákosi-korszakot idéző jogtipró, alkotmányellenes rendeletről a köztévé reggeli műsorában az illetékes „miniszter”, tibordraskovics beszélt. Szokásához híven természetesen hülyeségeket. Jó volt látni, hogy a kapafogú „minisztert” kérdező három újságíró nevetségessé tette a törpe divatdiktátort.
szolgai-naptar-2010

A „miniszter” szerint jogerős ítélet mondta ki a gárda feloszlatását, ezért ennek az ítéletnek érvényt kell szerezni. Tehát, aki gárdista öltözetet, avagy ahhoz hasonlót visel, az a feloszlatott szervezet részének tekintendő, márpedig a feloszlatott szervezet tevékenységében való részvételt törvény tiltja. Korábban részletesen írtam már a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület feloszlatását kimondó, 5. Pf. 20.738/2009/7. számú jogerős ítéletről, most csupán az ítélet indoklásának néhány részletét idézem fel újra.

A jogerős ítélet nem a „mozgalmat”, hanem az „egyesületet” oszlatta fel. Igaz, a jogerős ítéletet meghozó Fővárosi Ítélőtábla – kereseti kérelem hiányában, tehát a Polgári Perrendtartás előírásait megsértve, ezért saját hatáskörét túllépve – az ítélet indokolásában azt is kimondta, hogy az ítélet hatálya nemcsak az egyesületre terjed ki. Idézem az ítélet indokolásának idevonatkozó részét:

„Az eddig kifejtettek lényege tehát összegezve az, hogy az alperesi egyesület a Magyar Gárdát szervezeti egységként magában foglalja, ennél fogva a jelen jogerős ítélet mindkettőre kiterjed, vagyis az egyesület feloszlatása kapcsán a bíróság a Magyar Gárdában tevékenykedő természetes személyek együttműködésének az egyesülethez kötődő szervezeti kereteit is megszünteti.”

Az egyik lényeges mozzanat: a „Mozgalom” szó az indoklásban nem szerepel. A másik fontos elem: az egyesülethez fűződő szervezeti kereteket szüntette meg a bíróság, nem magát a „Mozgalmat”. Hogy még világosabban lássuk az ítélet lényegét, arra is fel kell hívnunk a kedves Olvasó figyelmét, hogy a jogerős ítélet szerint „a bíróság döntése a Magyar Gárdát alkotó természetes személyek jövőbeli egyesülési és gyülekezési jogára – mint anyagi jogi jogosultságra – kihatással nincs, az e jogok jövőbeli gyakorlásával kapcsolatos kérdéseket nem dönti el és nem is döntheti el”. Most tibordraskovics és bandája úgy gondolta, hogy a bíróság helyett majd ők döntik el ezeket a kérdéseket, ami persze törvénytelen lépés, sőt bűncselekmény megalapozott gyanúját veti fel.

Alantas és primitív kormányrendelettel próbálják felülírni a jogerős bírói ítéletet, amelynek kihirdetése után egy héttel – teljesen jogszerűen, a bírói ítéletben foglaltakkal összhangban – a Magyar Gárdában tevékenykedő személyek megalakították az Új Magyar Gárdát, amelyet semmiféle „szervezeti keretek” nem fűznek a feloszlatott Magyar Gárda Egyesülethez. Ha tehát tibordraskovics ávós pribékjei fellépnek a gárdista öltözéket viselő személyek ellen, nemcsak a hatályos törvényekkel, hanem a jogerős bírói ítélettel is szembeszegülnek, ami a Btk. szerint bűncselekmény. Ráadásul a gárdista öltözék „tilalmáról” a jogerős ítélet egy árva szót sem tartalmaz, az csak tibordraskovics beteg agyában születhetett meg.

A „minisztert” kérdező három újságíró közül Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese volt a legjobb. Fölmosta a padlót a kapafogú divatszakértővel. Huth Gergely azt fejtegette, hogy a gárdista öltözék több részből áll, ezek mindegyike könnyen beszerezhető bármely ruházati boltban, tehát okos dolog-e korlátozni a ruhaviselés szabadságát. Szegény tibordraskovics zavarban volt, s ezt válaszolta: „Őszintén megmondom, nem is értem a kérdést.” Szép pillanat volt, az újságírók felkacagtak. Mindig felemelő pillanat, amikor ezt a kapafogú micsodát kiröhögik. Aztán a „miniszter” erőt vett magán, próbálta mégiscsak megérteni a kérdést, s azt fejtegette, hogy aki a gárdista ruhát viseli, az szembeszegül az ítélettel, s mások jogát és szabadságát sérti meg. Igen, ezt mondta, s szavai nyomán mosoly terült el az arcokon.

Az említett kormányrendelet azonban nemcsak a gárdista öltözéket, hanem az ahhoz hasonlót is tiltja. De ki fogja eldönteni, mi minősül ahhoz hasonlónak? Milyen ismérvek alapján lehet majd eldönteni, hogy öltözéke alapján ki minősül gárdistának? Az idióta divatdiktátor szó szerint a következőt válaszolta: „Aki, ha ránéznek, úgy tűnik föl, mint egy, az úgynevezett Magyar Gárdához tartozó személy, akkor szerintem ő olyan.” Majd ehhez néhány másodperc után hozzáfűzte: „Aki pedig nem úgy néz ki, az pedig nem.” Olvassuk el még egyszer alaposan ezeket a rettenetes magyarsággal felböfögött mondatokat. Ez a hülye „miniszter” nem kevesebbet állított, mint azt, hogy majd az intézkedő ávós fogja eldönteni, ki „tűnik föl” gárdistának, s ki nem. Hogy az ávós ki ellen fog intézkedni, az az ávós „ránézésétől” függ. A kapafogú divatszakértő szerint mellesleg jogállam van, ahol – mint szavaiból is világosan kiderült – „ránézésre” döntenek majd az ávósok. Még azt is mondta tibordraskovics, hogy a megfelelő intézkedés után majd a bíróság fogja eldönteni, hogy az ávós „ránézés” alapján jogosnak vagy nem jogosnak „tűnt föl” a feltűnendő. Ez oly abszurd, hogy ezen már csak röhögni lehet. Huth Gergely mosolyintott is egyet, s a magosból lepillantva a törpe „miniszterre” meg is jegyezte, hogy a gárda kriminalizálásával a hatalom nem a békét szolgálja. Pontos fogalmazás volt. Köszönet érte.

Hallgatva tibordraskovicsot eszembe jutott, hogy nemcsak a gárdista – vagy ahhoz hasonló – öltözetet kellene tiltani. Ha már a hülye „miniszter” szerint a bíróság szőröstül-bőröstül – alsógatyát és zoknit sem kímélve - betiltotta gárdát, akkor tiltani kellene a „magyar”, és persze a „gárda” szó használatát. Hiszen aki ezeket a szavakat használja, az is „úgy tűnik föl, mint egy, az úgynevezett Magyar Gárdához tartozó személy”. Tessék alkotni egy új kormányrendeletet.

Zárásul csupán egyetlen megjegyzés kívánkozik ide. A zsugorfejű divatdiktátor többször is hangoztatta, hogy tízmillió ember nyugalmát kell megőrizni a gárdisták, na meg a gárdista öltözék elleni fellépéssel. Vagyis ennyi ember fél Kiss Róberttől és bajtársaitól. A jogerős ítélet erről viszont nem tud, ilyen statisztikai adatgyűjtést senki sem folytatott. A jogerős ítéletben a helyi roma közösségek említődnek, s még egy csoportozat. Idézet a jogerős ítéletből: „D.I. volt főkapitány sárbogárdi beszéde a zsidó népcsoporttal szembeni fajgyűlölő megnyilvánulás volt”. Mielőtt bármit mondanék, leszögezem: törvénytisztelő állampolgár vagyok, bírói ítélet ellen nem lázítok. Azt elfogadom. Törvénytiszteletem okán el kell tehát fogadnom, hogy hazánkban van „zsidó népcsoport”. A többségi magyar nép mellett tehát nemcsak roma, hanem „zsidó népcsoport” is létezik. Vagyis: a hazai „zsidó népcsoport” nemzeti, etnikai kisebbség, nem a magyar nemzet része, hanem – a hatályos Alkotmány 68. § (1) bekezdését idézve – azzal egyenrangú államalkotó tényező. Korábban úgy tudtam, hogy magyarországi „zsidó népcsoportról” beszélni a tibordraskovicsok szerint maga a vérgőzös antiszemitizmus. Tévedtem. Jogerős ítélet mondta ki, hogy van ilyen „népcsoport”.

Úgy tudom, ennek a népcsoportnak pici darabja tibordraskovics. Ha így van, akkor már csak egyetlen kérdésem maradt: a „zsidó népcsoport” egyetlen darabja beszélhet-e tízmillió állampolgár nevében, akiknek elsöprő többsége nem a roma és nem a zsidó, hanem a magyar „népcsoporthoz” tartozik? A többségi magyar „népcsoport” tagjaként kérdezem ezt. Mert nekem egészen másfajta félelmeim vannak. Bizonyos „népcsoportok” bizonyos darabjai ugyanis bennem keltenek félelmet. Öltözékükkel együtt.


Draskovics az MTV reggeli műsorában:
Falusy Márton - HunHír.Hu

__________________________________________________


Pert nyert Budaházy (videóval frissítve)


Budaházy Gyuri egyike volt azon hazafiaknak akiket jogtalanul hurcoltak el 2008. április 11-én a Clark Ádám térre bejelentett tüntetésről. Ő azonban nem hagyta annyiban a történteket, és perre ment.

Az Országos Rendőr-főkapitányság alperes arcátlan módon utasította el Gyuri panaszát dacára annak, hogy a Gyuri elleni szabálysértési eljárásban őt felmentették, egyértelműen jogsértést állapított meg a tüntetők körbezárása és előállítása miatt a Független Rendészeti Panasztestület és az ombudmsan is. Gyuri tárgyalását a - a Fővárosi Bíróságon Közigazgatási Kollégiumában tartották, sajnos azonban ismét kis teremben került a perre, az alperes képviselői nem jelentek meg a tárgyaláson.

A bíróság hozzáállása a körülményekhez képest megfelelő volt, ezúttal dr. Fábián Judit bírónő engedélyezte a bilincs levételét, és dr. Gaudi-Nagy Tamás - Budaházy ügyvédje - külön teremben egyeztethetett védencével.

A folytatólagos tárgyalás a legutóbbi periratok ismertetésével kezdődött, majd a felperes és ügyvédje néhány kiegészítést fűzött a tényállásokhoz, illetve reagáltak alperes legutóbbi beadványára. Gaudi-Nagy kiemelte, hogy a rendőrségi felvételek is igazolják: a tüntetésre érkezők felszólítást követő rendőri körbezárása jogellenes volt. Bejelentette, hogy Gyuri három jogsértettel együtt nemrégiben kártérítési pert is indított a rendőrség ellen az eset miatt, amelyben többek között egymillió forint nem vagyoni kártérítést követel a személyes szabadságának megsértése miatt.

Tanúként meghallgatta a bíróság Zagyva György Gyulát, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági mozgalom elnökét, és egyben rádiónk Hegylakók című műsorának műsorvezetőjét. Gyula végig együtt mozgott Gyurival a Clark Ádám téri események során, így könnyen alátámasztotta Budaházy állításait a jogtalan előállításról.

Budaházy összegzésként elmondta, hogy ez a esemény jól illeszkedik abba a folyamatba, hogy a hatalom - akár jogtiprások árán is - 2002 óta folyamatosan elnyomja a számára nemkívánatos tüntetéseket, egyéb megnyilvánulásokat.

Precedens ítélet

A bíróság körülbelül negyedórás tanácskozás után hozta meg ítélettét. A bírónő az indoklás során elmondta, hogy ez az ügy precedens értékű, hiszen ilyen jellegű per még nem volt a bíróságon. A bíróság hatályon kívül helyezte az alperes - egyébként jogsértő - határozatát, és új eljárás lefolytatására, valamint a perköltség megfizetésére kötelezte. A bíróság továbbá megállapította, hogy az alperes eljárási jogszabály sértést is elkövetett, hiszen a rendőrségi határozatok nagyrészt a demonstráció feloszlatásának jogszerűségével foglalkoztak - mellyel a bíróságtól vont el hatáskört, hiszen ez a bíróságra tartozik (továbbra is).

A bírónő megállapította, hogy a tömegnek és a felperesnek nem volt elegendő ideje elhagyni Clark Ádám teret, ezért teljesen mindegy, hogy elhangzott a három felszólítás. Így minden ezt követő intézkedés Gyurival szemben jogszerűtlen volt. Példaértékű, ahogy Gyuri mostani szabadságától megfosztott helyzetében képes volt igaz ügyét győzelemre vinni.

Szent Korona Rádió - barikad.hu

__________________________________________________


Kinek az érdeke, hogy eltűnjön a Jobbik?


Lehet itt firkálni mindent összevissza a Magyar Hírlapba, és jöhet huszonöt Csintalan és Csurka Gizi, a magyar emberek többségének öntudatra ébredését nem sokáig sikerül már megakadályozni. Ettől viszont úgy fél a szocialista párt, mint ördög attól a bizonyos tömjénfüsttől!

Kinek az érdeke az, hogy a Jobbik eltűnjön? Leginkább a jelenlegi parlamenti pártoknak, és az országgyűlési képviselőknek természetesen. Mert olyan jól megszokták már húsz év óta, hogy jön a nagy fizetés és négy és fél évig (mert hat hónapra jár a végkielégítés!!!) az sem probléma, ha nem mennek be a munkahelyükre. Visszahívhatatlanok, és a mentelmi joguk mögé bújva a legképtelenebb dolgokat is megtehetik!

Most itt a Jobbik, és elmondja az IGAZAT, mégpedig azt, hogy mára Magyarország már élhetetlen ország lett a magyar emberek számára. A magyar ember érdekeit senki nem képviseli, minden hatalomban lévő elvtárs nyúlkál zavartalanul a zsebébe, és alázza meg nap, mint nap azzal, hogy neki el kell tartania a kisebbséget. Azt a kisebbséget, amely kisebbség a saját körletét képtelen rendben tartani. Munkára akkor hajlandó, ha a többségi társadalom által elvetett javakat kell betakarítani (ellopni)! Vagy akkor, ha fázik, és ki kell menni az erdőbe fát lopni.

A Keresztmetszet egyik riportjában bemutatták, hogyan tette tönkre, és teszi lakhatatlanná a kisebbség a miskolci Avasi lakótelepet! Hiába van bent a lakásban a WC, egyszerűbb a lépcsőházban elvégezni a nagy dolgát. Hogy napokig lehessen az eredményben gyönyörködni, ezért fölkenik a falra! Nem igaz, hogy nem lehetne hatalmi szóval rendet tenni köztük! És mi az, hogy választójoga van az analfabétának? Itt van a kutya elásva! Azért kell őket sötétségben tartani, mert így bizton lehet számítani a szavazatukra! Minél butább, annál hiszékenyebb! Így csak hazudozni kell neki egy kicsit, meglepni egy kis lejárt szavatosságú élelmiszerrel, használt ruhával, meg kell mutatni neki, hova húzza az ikszet, és megy tovább minden a megszokott mederbe! Ha egyszer az igényesebb cigányemberek rájönnek erre a csapdára, akkor lesz itt haddelhadd! Kevés embert kis ideig lehet csapdában tartani, de sok embert sok ideig nem! Amint lesz ALKALMAS és ÉRTELMES cigányvezetőjük, más lesz itt a helyzet!

A Jobbik megerősödése Tölgyesy Péter politológus szerint mind a két nagy pártnak nagyon rossz. Amerikában is milyen jól el van a két nagy testvér, a demokrata és a republikánus párt, a kisebb pártokat mindig félretolják. Az amerikai ember eltűri, mert jól él. Amint a jólétnek vége lesz, ott is nagy változások lesznek. Erre már vannak apró jelek, mert a háborúk sokba kerülnek, és a válság oda is begyűrűzik!

Mivel a magyar embereket a Magyar Gárda próbálja megvédeni a tolvajoktól, és próbál segíteni, ahol tud, a Jobbik szót emel az érdekükben, ezért nagy szálka lett a húsz év óta parlamentben regnáló „elitnek”. A társadalomtól el lehet szakadni egy darabig, de lenézni a MAGYAR embereket MAGYARORSZÁGON - hát az tűrhetetlen! És ez nem magyarkodás, hanem pusztán annak hangoztatása , hogy Magyarország a magyaroké! Akinek ez nem tetszik - az Őszödi Böszme is megmondta - annak el lehet innen menni! Persze, akinek elszámolni valója van a nemzet felé, az a lelépés előtt számoljon el!

Egyébként elvtársak, nem kell félni, nem fog fájni! Dolgozni kell, és végre nem rombolni, hanem ÉRTÉKET teremteni! Van egy olyan magyar közmondás, hogy EGY KIS MUNKÁBA MÉG NEM HALT BELE SENKI! Tavasszal remélhetőleg megkapjátok a választóktól az obsitot, és be lehet bizonyítani, hogy a munkában is olyan jók vagytok, mint a szájtépésben!

Anton

__________________________________________________


Megszólalt a jogvédő gyűlöletszervezet: a gárda egyenruhájának viselése bűncselekmény


A következő kormánynak meg kel szüntetnie azt a lehetőséget, hogy minden gyűlöletszervezet a jogvédők álarcában tetszelegve szítja az ellentéteket. Veszélyesek, mert már nem rovott állampárti múltú, közismert régi zsidó besúgók és rabmadarak acsarkodnak, hanem az ifjú cionista nemzedék, amely szemlátomást akkor is zsidó identitású, ha származásilag csak félig köthető hozzájuk. Nem rinyálnak mint elődeik, határozottan és céltudatosan támadnak.


Alapos a gyanú, hogy a feloszlatott Magyar Gárda felvonulásaival és tevékenységével kimeríti a bűncselekményi kategóriát, ez esetben pedig a rendőrségnek komolyabb és más eszközökkel kell fellépnie – mondta Tóth Balázs a Magyar Helsinki Bizottság munkatársa. a cionista szektatv-ben.

A bizottság szerint a Magyar Gárda egyenruhájának viselése jogellenes, mert ellentétes a bíróság ítéletével, így amelyik rendezvényen a résztvevők azt viselik, azt fel lehet oszlatni. Tóth Balázs a Bizottság munkatársa azt mondta, aki aki nyíltan viseli az egyenruhát, az nyíltan vállalja, hogy a feloszlatott szervezet nevében cselekszik.

hunhir.hu

__________________________________________________


Ízlésterror jött létre: a Jobbik feljelentést tesz és Alkotmánybírósághoz fordul


A Sajóbábonyban történtek óta a kormányzat újabb fokozatba kapcsolt; a Jobbik és a Gárda folyamatosan növekvő népszerűsége megrémítette őket. Elképesztő antidemokratikus ámokfutásnak lehetünk tanúi.

A Jobbik választ vár az országos rendőrfőkapitánytól a vasárnapi események kapcsán: a megállapodást korábban jegyzőkönyvben rögzítette a két fél a rendezvény vonatkozásában. Ezt nem mi, hanem a rendőrség rúgta fel, akiknek a négyes számot ajánljuk a figyelmükbe. Arra kérjük őket, mivel négy hónap van csak hátra ebből a ciklusból, hogy ne legyen egy négy százalékos, antidemokratikus kormány bábja. Utána egy újabb négy éves ciklus jön, amely során a Jobbik a legszigorúbb módon fogja megtorolni a jogtalanságokat.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szükségesnek tartja a parlamenti ellenzék részéről is, hogy fogalmazza meg véleményét az eseményekkel kapcsolatban. Amennyiben a kormány egyértelműen antidemokratikus módon támadná a Fidesz szimpatizánsait, mert azok narancssárga mellényt viselnek a Fidesz rendezvényein, a Jobbik és én is félretenném a pártpolitikai ellentéteinket, és kiállnék a fideszesek mellett, igyekeznék megvédeni őket a hatalmi túlkapásoktól. Orbán Viktornak ebben a helyzetben a hallgatás cinkos beleegyezést jelent. Nem arra kérem, hogy értsen egyet velünk, csupán arra, hogy legyen keresztény, magyar ember, és álljon az igazság és az üldözött oldalára.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz rémhírterjesztés és uszítás miatt, mivel Sajóbábonyban a cigányok elmondták, hogy őket felheccelték. Valakik megrendezték a balhét, amelyben a Jobbik és a Gárda ártatlan volt, most mégis rajtuk csattan az ostor.

A Jobbik az Alkotmánybírósághoz fordul az egyenruha viselését tiltó miniszteri rendelet kapcsán. Ha azt a logikát továbbvisszük, hogy magyar ember nem viselhet fehér inget és fekete mellényt – ami a népviselete –, akkor meg kell szüntetni Magyarországon a kipa vagy a cigánykalap viselését, mert esetleg egyesesekben az kelt félelmet. Az összes nagykövetségnek levelet fogunk írni, hogy tájékoztassák a hazánkba érkező honfitársaikat arról, hogy Magyarországon ízlésterror jött létre, és lehet, hogy viseletük miatt rendőrségi eljárás vár rájuk. Emellett polgári engedetlenségre is szükség lehet. Vagyis arra kérünk mindenkit, hogy ahol és amikor teheti, viseljen fehér inget és fekete mellényt.

Azt is tudjuk, hogy az alattomos cél a Jobbik 2010-es választásokon való indulásának a megakadályozása. De üzenjük, hogy nem félünk, mert az igazságért harcolunk. Ha Kiss Róbert főkapitányt vagy engem börtönbe zárnak koholt vádakkal, akkor száz Kiss Róbert és száz Vona Gábor áll majd a helyünkre.

Vona Gábor,
a Jobbik elnöke


__________________________________________________


Lecsapott a Párt ökle: elsötétül az MTV?


Hamisítatlan bolsevik szigorral járt el az MSZP a köztelevízióval szemben, miután száműzték utolsó médiabástyájukat a képernyőről. A mai parlamenti szavazás eredményeképpen nem csak 7 milliárddal csökken az MTV támogatása, de még az eredetileg ide szánt 2,4 milliárdot is inkább a Duna Televízió kapja.

A költségvetési szavazáson az MSZP támogatásával megszavazták azt a javaslatot, hogy a 7 milliárdos támogatáscsökkentés után még az MTV-nek jutó 2,4 milliárdot is inkább a Duna Televíziónak adják.

Az MTV alalnöke szerint az MSZP a Napkelte kirúgása miatt bünteti a köztévét. A legpesszimistább számítások szerint jövőre műsorkészítésre 18 milliárd helyett mindössze 7 milliárd marad. Ez lehet, hogy még a munkabérekre sem elég.

Az Országgyűlés 190 igen, 151 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta Jánosi György (MSZP) a kormány által is támogatott javaslatát, amely szerint nem hogy hét milliárd forinttal csökkentik jövőre a Magyar Televízió költségvetési céltámogatását, hanem a fennmaradó 2,4 milliárdot is inkább a Duna Televíziónak adják.

Az SZDSZ és a KDNP a javaslatról külön szavazást kért, de végül a kormány által támogatott ötven másik módosítási javaslattal együtt fogadták el, hogy a pénz az MTV Közalapítvány helyett a Duna Televíziót működtető Hungária Közalapítványhoz kerüljön.

A szocialista módosító indítványt az MSZP frakció mellett a fideszes Mádi László és nyolc, többségében volt MDF-es független képviselő támogatta. Elutasította viszont a Fidesz, a KDNP-frakció egy része, az SZDSZ és egy független képviselő, sőt két szocialista is: Juhász Ferenc és Tóth József. Tartózkodott viszont a szavazáson a KDNP másik fele, Szijjártó Péter (Fidesz) és Karsai József (MSZP).

index.hu - barikad.hu

__________________________________________________


Rendőr a Horthy-vonuláson: "13 éve vagyok itt, nekem mindig f.sz volt a főnököm" - videó


Egy tüntető és a 07319 azonosítójú rendőr beszélgetése:

-Én sajnállak Téged, a haverom vagy, de f.sz a főnökötök, b. meg!
-Hát igen, de ez mindig is így volt.
-Nem haragszom Rád!
-Én 13 éve vagyok itt, nekem mindig f.sz volt a főnököm...

A beszélgetés a videóban 05:30-tól látható:
barikád.hu

__________________________________________________


Vissza a gyökerekhez? A Fidesz is megszavazta a keresztényellenes törvényt


A radikális kereszténygyűlölő pártként induló Fidesz a mai napon világossá tette, hogy az elmúlt két évtizedben magára kent keresztény-konzervatív máz alatt ugyanaz az ateista, vallásellenes társaság maradt. Az "ellenzéki" párt az államfő által visszaküldött népszavazási törvényt az MSZP-vel és az SZDSZ-szel karöltve szavazta meg. Ennek érelmében 2011-től már hivatalosan sem tudhatjuk, hány keresztény van Magyarországon, mivel erre a népszámlálási biztosok nem fognak rákérdezni.

Szakértők szerint a módosítás legfőbb célja az, hogy a jelenlegi, népszámlálási adatokra is épülő egyház finanszírozási rendszert a következő ciklusban fel lehessen borítani, hátrányos helyzetbe juttatva a történelmi egyházakat.

Sólyom László javaslatai ellenére fogadta el újra az Országgyűlés a népszámlálási törvényt. A kisebbség helyett a hovatartozásról és anyanyelvről kérdeznek majd, vallásról pedig egyáltalán nem.

A 2011-es népszámláláson nem gyűjtenek a vallásra vonatkozó adatokat, miután az Országgyűlés hétfőn ismét elfogadta a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött, a 2011-es népszámlálásról szóló törvényt. Sólyom László kifogásolta, hogy a korábbi népszámláláson felmérték, most nem kérdeznének a vallásról és az egészségi állapotról az állampolgárokat.

A parlament 336 igen, 24 nem szavazattal és tartózkodás nélkül hagyta jóvá a törvényt. (Vagyis, minden bizonnyal csak a KDNP képviselői szavaztak nemmel.) Az elfogadás előtt Sólyom László véleményét részben figyelembe véve módosították a jogszabályt így a kisebbséghez tartozás helyett a hovatartozásról és az anyanyelvről kérdezik a 2011 októberében az állampolgárokat, és a termékenység is felkerül a megadandó adatok közzé. Nem szerepel azonban az adatkörök között a vallás és az egészségi állapot.

A módosító indítvánnyal bekerült a törvénybe, hogy az Országgyűlés felkéri a kormányt, dolgozzon ki egy mintavételen alapuló adatgyűjtési programot a fogyatékossággal összefüggő adatok összegyűjtésére 2010. szeptember 30-ig.

fn.hu - barikad.hu

__________________________________________________


Vona: Elvárjuk Orbántól, hogy álljon az igazság oldalára!__________________________________________________


Csorna: sima Fidesz győzelem, a Jobbik alaposan rávert az MSZP-re


Takács simán előzte az MSZP-tTakács simán előzte az MSZP-tHajszálon múlt a csornai időközi parlamenti választás érvényessége. 25,19 százalékos részvétel mellett a fideszes Gyopáros Alpár nyerte a csornai időközi választást, és lett parlamenti képviselő - olvasható az Index.hu hírportálon. A Fidesz jelöltje 79,71, a Jobbik 10%-ot szerzett.

Csornán a Jobbik 10,53, az MSZP 4,64, a Seres Mária-féle Civil Mozgalom 3,87 százalékot kapott.

Index - barikád.hu

__________________________________________________


A Jobbikot támadja a Magyar Hírlap: "Gyurcsányék játszanak a Jobbik sikerére"


A Magyar Hírlap főmunkatársa, Apáti Miklós cikkében olvashatók az alábbi gondolatok.

"A Fidesz politikusai joggal gondolják azt, hogy a kétharmados törvényeket csak a választók kétharmadának bizalmából lehet megcselekedni – olyanokat, amilyeneket megkövetel a haza –, ám egyre több jel utal arra, hogy a baloldal Gyurcsányhoz köthető része a Jobbik sikerére játszik – dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon. Kicsit sem csodálkoznék azon, ha az SZDSZ bukása után most, de legkésőbb a tavasszal arra biztatná vásott híveit, hogy figyeljenek oda a Jobbik érveire, milyen jókat mondanak ezek a gyerekek. Ebben az országos ködben, a köd leple alatt mindent el lehet követni azokkal szemben, akik szeretnék kiemelni az ország szekerét abból az árokból, ahová a magukat szocialistának, liberálisnak mondó erők juttatták."

Nemrégiben a lap másik főmunkatársa, Bayer Zsolt ment neki a radikálisoknak. Úgy tűnik, a választások közeledtével hasonló tendenciára lehet számítani Széles Gábor lapjánál.

barikád.hu

__________________________________________________


A Jobbiktól nem kell a segítség - elutasította a két teherautónyi ruhát a karitatív szervezet


A Jobbik Magyarországért Mozgalom Letenyei Szervezete az elmúlt időszakban – hasonlóan a Jobbik nagykanizsai kezdeményezéséhez – ruha-, ruhaneműgyűjtést hirdetett meg az arra rászoruló letenyeiek javára. A letenyei jobbikosok a Magyar Karitász helyi szervezetének kívánták átadni az összegyűjtött felajánlásokat, ahol az akció meghirdetésekor a kezdeményezést még el is fogadták.

Rövid idő alatt akkora mennyiségű ruhát ajánlottak fel a segíteni akaró városlakók, hogy az csak két tömött teherautóra fért fel. A humánus kezdeményezés ekkor vett szomorú fordulatot: lelkes tagtársainkkal – vélhetően felsőbb utasításra – közölték, hogy a Jobbiktól, mint politikai szervezettől nem veszik át az adományokat. Lefordítva ez annyit jelent karitászul, hogy a szerencsétlen családok a tél küszöbén inkább nélkülözzék a meleg holmit, mintsem megkapják egy szélsőségesnek bélyegzett párt segítő karjaiból.

Csalódott, de büszke tagjaink ezek után a szomszédos Nagykanizsára fuvarozták a több tonnányi ruhát, ahol a nem finnyás helyi Vöröskereszt köszönettel vette át a rakományt. Így került nagyon sok letenyei honfitársunk felajánlása nagykanizsai rászorultakhoz. Lelkében mindkét fél boldog, azonban a szervezők, a közvetítők, mi jobbikosok csalódottak is vagyunk. Ha már a Magyar Karitász így gondolkodik, mi lehet azok fejében, akiknek tevékenységének eredményeképpen terjedőben van ez a fajta torz gondolkodás.

A Jobbik Letenyei Szervezete ezúton köszöni meg minden adakozó önzetlen segítségét. Ígérjük, hogy senki, semmilyen eszközzel nem fogja tudni nemzetünk megsegítésére irányuló akaratunkat megtörni!

barikád.hu

__________________________________________________


A magyar himnusznak is hadat üzent Slota

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke közölte: nem jár el a parlament emberi jogi bizottságának ülésére, mert annak magyar elnöke van.

Mint fogalmazott, azért nem jár a bizottsági ülésekre, mert nem fogja pazarolni az idejét egy olyan bizottság üléseire, „amit valami MKP-s vezet”, miközben neki mint SNS-elnöknek fontos találkozója van a pártközpontban. Slota a tót közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában fejtette ki álláspontját, és szavait az Új Szó című pozsonyi napilap idézte másnap.

A kijelentés előzménye, hogy néhány hete Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) képviselője, a törvényhozás emberi jogi bizottságának elnöke azt javasolta, vonják meg Slotától egyhavi fizetését, mert nem vesz részt a bizottság ülésein, és nem is igazolta távolmaradását. Slota a vasárnapi adásban a műsorvezető kérdésére, hogy jelentéktelennek tartja-e az emberi jogi bizottság üléseit, azt felelte: „Időnként igen, mikor valami butaságról van szó”.

Az SNS hazafiasságra nevelő törvényjavaslatával kapcsolatban kijelentette: a gyerekeknek az iskolában nem kell minden reggel énekelniük a himnuszt. (A himnusz hétfő reggelente az iskolai hangszórókból fog szólni.) „Nem lesz éneklés, csak állni fognak a diákok” – magyarázta Slota. Szerinte a törvény azért is szükséges, mert „Dél-Szlovákiában a magyar himnusz győz”.

(MTI nyomán)


__________________________________________________


A csapda+ Kiss Róbert beszéde-video


Szépen belesétáltunk, és ott is ragadtunk. Az „rendőrség” beleegyezett abba, hogy a Jobbik és a gárda Horthy bevonulásáról megemlékezzék. Már kivonultak a huszárok is, gyönyörű ruhában, telivér lovakkal, gyülekeztek a gárdisták, jöttek az emberek.

Aztán kavarodás támadt, mert az igazmondó „rendőrség” az utolsó pillanatban megtiltotta az együttes vonulást.

Hallottuk, hogy délután Lendvai Ildikó hisztérikusan követelte, hogy a „rendőrség” verje szét, oszlassa föl a megemlékező menetet. Lendvainak eszerint saját hadserege van, amelynek ő diktál.

Ha nem vonulhatunk a civilekkel, hát menjenek, mi várakoztunk. Később elindultunk, mire kitalálták, hogy a gárda vonulása alakzatban történik. Na. Szépen mentünk a járdán. Ez rémületes. Iszonyat.

Aztán láttuk, hogy annyi „rendőr” áll a Móricz Zsigmond tér torkolatánál, hogy kitesz egy kisebb hadsereget. Kétlábúak és négylábúak vegyesen. Alakzatban. Fegyveresen. Gázálarccal, sisakosan, tonfásan.

Egyszeriben elzárták mögöttünk is az utat, innen aztán kijárat nem volt semerre.

Sokáig nem történt semmi, a tőlünk elszakított civilek kiabáltak, szidták őket, ki is járt nekik. Aztán elkezdődtek az elhurcolások. Valaki kiált: Adjon az Isten!, jön rá az égrengető válasz: Szebb jövőt!, és már viszik is, egy szem embert vagy nyolcan. Ez megtörtént jónéhányszor, a Bartók Béla út házfalaiba beleivódott kitörölhetetlenül a szebb jövő kívánása.

Hogy, hogy nem, vannak azonosító nélküli „rendőrök”, a jogvédők legnagyobb örömére…__________________________________________________


Horthyra emlékeztek Budán: Csapatszállítók, Árpád-sáv, gázálarc (percről percre)


rendor_altaj.jpgÓriási rendőri készültség előzte meg a Jobbik és a Magyar Gárda fehér lovas, Horthy Miklós emlékének tisztelgő vonulását. Az egész Bartók Béla körutat ellepték a robotrendőrök, a környező utcákban csapatszállító járművek, előállító autók várakoztak. A Kosztolányi Dezső téren több ezer ember gyűlt össze, jobbikos és Árpád-sávos zászlók alatt, a gárdisták szokásos Árpád-sávos kendővel díszített ruházatukat viselték. Sokaknál gázálarc volt látható és a hangulat meglehetősen felforrósodott. A gárdistákat "egyenruhájuk" miatt nem engedték vonulni. Az este a Gyorskocsi utcában folytatódott.
szolgai-naptar-2010

20:54 - Tovább tart a patthelyzetnek nevezhető, de leginkább beszélgetős estre hasonlító szembenállás a Gyorskocsi utcában. Még mindig hatalmas rendőri erő van jelen, az alakulatokat folyamatosan cserélik le a friss állományra. Úgy tűnik, hogy a gárdisták kifárasztására játszanak, hiszen most már több mint a duplája a rendőri erő létszáma mint a gárdistáké, akik közül sokak már elhagyták a helyszínt. Mint munkatársunknak elmondták, vannak olyanok, akiket vár már a család, a munka, és ők nem anyagi haszonszerzésből, hanem nemzetszolgálatból jöttek az eseményre úgy, hogy saját maguk finanszírozták az utazásukat.

Vélelmezhetően már összecsapás nem történik, hiszen ennek semmi jele, nem cigarettázó, beszélgető, szemlátomást az egész ottlétet unó, fásult rendőrökkel akar harcolni a hatalom. Érdekes módon a médiamunkások elenyészően csekély számban jelentek meg a Gyorskocsi utcában, munkatársunk csak a Tv2 riporterét látta, de miután nem volt harc, ők is hamar a távozás mezejére léptek.

A HunHír.Hu munkatársai a nemzeti portálok ismertebb arcait sem látták a helyszíneken, sem a Gyorskocsi utcában, sem a korábbi eseményekkor. A HunHír.Hu üdvözli, hogy segíthetett más nemzeti portáloknak is a tájékoztatásban, de azért jobban örült volna, ha tudósított mondatai legalább forrásmegjelöléssel "csengenek" vissza máshonnan.

Köszönjük a figyelmet.
20:30 - A Gyorskocsi utcában változatlan a helyzet, a feszültség eléggé oldott, a gárdisták beszélgetnek, a rendőrök egykedvűen ácsorognak. Akkor tört csak ki üdvrivalgás, amikor bejelentették, hogy a XI. kerületi rendőrségről kiengedték a Gárda egyik vezetőjét, Kormány Sándor.

19:31 - A rendőrök elővették vacsoracsomagjaikat, a gárdisták néha spontán szebb jövőt kiáltásokat hallatnak, de jelentősebb esemény most nem történik. Több mint valószínű, hogy a kifárasztás technikáját próbálják alkalmazni és minél több adatot gyűjteni. Folyamatosan villannak a rendőrök fényképezőgépei és kamerái.

19:23 - A korábbi alakzat visszaállt, a gárdisták az utca egyik felén, a rendőrök a másikon, és az úttesten felszabadult a hely.

19:21 - Az igazoltató rendőrök közül több osztagot visszavezényeltek a Gyorskocsi utcai épület elé, így úgy tűnik, hogy az adatrögzítés befejeződött. Noha senkinek nem írták fel hivatalosan az adatait, úgy fordították a személyi igazolványokat, hogy a rendőrségi kamera azt rögzíteni tudja.

19:03 - A rendőrök megkezdték a körbefogott gárdisták igazoltatását, és így benyomultak a tömegbe. Eddig még munkatársunk kiemelést nem látott, mindenesetre most már nagyobb a rendőri létszám, mint a gárdistáké. Az igazolgatások sorra zajlanak.

18:55 - A Gyorskocsi utcai rendőrségi épülettel szembeni járdára szorultak fel a gárdisták, de az esetlegesen még érkező szimpatizánsok számára csak az úttest nyitott. Az úttesten a mozgás most még biztosított, de most is rendőrszakaszok tömege érkezik a rendőrség elé, s így már teljes hosszában lezárták a járdát.

18:53 - Hatalmas rendőri erősítés érkezett. Több száz rendőr foglalta el a Gyorskocsi utca bejáratának környékét, és most vonják gyűrűbe a kapu előtt egy tömbben felsorakozott gárdistákat. A létszám körülbelül kiegyenlített, de úgy néz ki, mintha lassan vége lenne a patthelyzetnek. A rendőrök mozgásából arra lehet következtetni, hogy elszigetelik az egy csoportban lévő gárdistákat, és már csak az úttesten van arra lehetőség, hogy valaki bejusson közéjük.

18:43 - Kutyás rendőröket vezényeltek a Gyorskocsi utcába, ahol körülbelül háromszor annyi gárdista ruhás magyar, mint rendőr sorakozott fel ez idáig. A tömeg várja a bebörtönzöttek szabadon bocsátását, a legfrissebb információk szerint hat embert tartanak a Gyorskocsi utcában, és hatot a XI. kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrkutyák megjelenésével a nyugalmas légkör feszültebb lett, az ebek veszettül ugatnak.

18:03 - Több tucat rendőr és gárdista néz egymással farkasszemet a Gyorskocsi utcában, ahova most kanyarodott be egy előállító kocsi. Folyamatosan érkeznek a rendőrök és a gárdisták is, a rendőrök hármas sorban foglalják el a védőállásaikat a személy- és a gépkocsibejáratoknál.

17:41 - Nagyon sok gárdista és civil indul el a Gyorskocsi utcába, ahol tíz gárdistát tartanak fogva. Tudósítónk is velük tart. A gárdisták feltett szándéka, hogy jelenlétükkel elősegítsék társaik mielőbbi szabadon bocsátását.

17:33 - Most érkezik két csapatszállító rendőrségi jármű a helyszínre, ahol már csak civilek vannak.

17:30 - A gárdisták a tiszteletadás után elhagyják a Jobbik rendezvényének helyszínét, ahol még mindig jelen vannak a hangosító eszközök. A rendőrségi kamerás kocsi több kör után szintén távozott. A gárdisták a villamosmegállóban gyülekeznek.

17:30 - A gárdisták egy nagyobb csoportja a szokásos köszöntések után indulni készül a Gellért térről. A villamosmegállóból több tucat ember kíséri figyelemmel a mintegy 30-50 főnyi gárdista további tevékenységét.

17:27 - A hivatalos rendezvény véget ért, az emberek többsége elszállingózott, de több tucat gárdista érkezett a Gellért téri helyszínre, hogy esküjükhöz híven, megemlékezzenek Horthy Miklós dicsőséges bevonulásáról. Mint a gárdisták elmondták, ők azért jöttek ide, hogy ezt alakzatban megtegyék. Időközben befutott a térre már a rendőri kamerás autó, vélelmezhetően rendőri egységek is érkeznek a gárdisták csoportosulásához.

Információink szerint Kun Judit, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédje már odaért a Gyorskocsi utcába, ahova tíz embert szállítottak.

Szintén tíz letartóztatott gárdista vezetőt vittek a XI. kerületi kapitányságra. A jelekből arra lehet következtetni, hogy az eseményeknek még nincs vége.

16:46 - Információink szerint eddig már kiemelték azokat a vezető gárdistákat, akik parancsot adhatnak az egybegyűlteknek, ezért most már egyesével, igazoltatás után kiengedik a tagokat a rendőri gyűrűből. A gárdisták kisebb csoportokban indulnak a Gellért téri rendezvény helyszíne felé.

16:40 - Fejezik a Gárdát a rendőrök. Úgy látszik, ismerik a különböző jelzéseket, hiszen munkatársunk helyszíni értesülései szerint a tömegből kiemelik és előállítják a Gárda vezetőit. Egyébként most már több gárda-tagot is átengedtek a rendőrök, így egyértelmű, hogy a vezetők eltávolítását adták ki parancsba.

16:31 - Gyorshír! A Feneketlen-tó környékén maradt gárdistákat gyűrűbe fogták a rendőrök, igazoltatják és folyamatosan emelik ki őket. Dobos Koppány Zoltán, az Új Magyar Gárda sajtófőnöke arról értesült, hogy a rohamrendőrök el is szállítják a kiemelt gárdistákat. Közben a Gellért téren zajlik a megemlékező rendezvény.
16:24 - Novák Előd, a Jobbik egyik frissen választott alelnöke arról beszél, hogy nagyon sok zsidó köszönheti Horthy Miklósnak az életét, olyanok is, akiknek utódai most gyalázzák a kormányzó emlékét.

16:20 - A Gellért téren zajlik az ünnepség. Eddig felolvasták Horthy eredeti szózatát(jelentése: kiáltvány, a szerk.), most a Gárda főkapitány-helyettese von párhuzamot a Károlyi-kormány, vörös diktatúra és a jelenlegi politikai helyzet között. A tömeg hangos kiáltásokkal ítéli el a megemlített trianoni békediktátumot, és lobogtatja a zászlóit, amikor lelkesítő szavakat, gondolatokat közvetítenek felé.

A HunHír.Hu másik tudósítója időközben jelentette, hogy rohamosztagosok állnak szemben a gárdisták mintegy százfőnyi csoportjával a körúton, a volt Bartók Mozi magasságában. Itt zárták el a gárdisták útját, akik közül most folyamatosan érkeznek villamossal is. A körút Feneketlen-tó felőli részén még nagyjából százan várakoznak. A jelenlévő mindenképpen eredményként, illetve győzelemként értékelik, hogy a rendőri szószegés ellenére mégis csak a helyszínen vannak és megemlékezhetnek Horthy Miklós dicsőséges bevonulásáról.

16:11 - A Himnusz hangjaival megkezdődött a rendezvény. A jelenlévők előtte megtudhatták, hogy a rendőrség három órakor felmondta az előzetesen rögzített megállapodást, és útját állta a gárdistáknak, akik formaruhában, de nem menetoszlopban kívántak részt venni és vesznek is részt a rendezvényen.

16:05 - A gárdisták első nagyobb csoportja megérkezett a rendezvény színhelyére a Gellért Szállóval szemben lévő térre. Egy gombostűt sem lehet már leejteni szinte, annyian vannak, igaz a rendőrség egy irányban engedi a forgalmat, mert a tömeg miatt a Bartók Béla út vonulás szerinti oldalát a legnagyobb igyekezete ellenére sem tudta lezárni. Az esemény szónokai megvárják, míg mindenki megérkezik, akkor kezdődnek a beszédek.

15:58 - Teljesen fellelkesült, szinte ugrásra kész hangulatban az utcáról kitóduló emberek szimpátiajelzései mellett megérkeztek a huszárok, a Nemzeti Őrsereg és a civilek csoportjai is a Gellért térre. A gárdistáknak sikerült békésen átjutni és az ő jelenlétükkel kezdődik meg majd a megemlékezés, ha már ők is a helyszínre értek. A közlekedésben kisebb káosz érzékelhető, mert hatalmasra nőtt a jelenlévők létszáma.

15:50 - Az Erdélyi induló dallamára visszafordultak a huszárok és a Nemzeti Őrsereg, hogy mégis elérjék a Gellért teret. Közben a rendőrök tényleg eltorlaszolták az utat a velük együtt vonuló gárdisták előtt, így most az őrsereg, a huszárok és a rendőröket kikerülő civilek igyekeznek a Gellért tér felé, amelyet nemsokára elérnek.
15:42 - Most valamiért megtorpant a menet a Zenta utca sarkán, az indokot még nem tudjuk. Egyes információk szerint lezárták az utat a Bartók Béla út és a körtér sarkán és nem engednek tovább senkit. Lehet, hogy ez megfelel a valóságnak, hiszen a huszárok megfordulnak és elindulnak visszafelé az egykori Horthy Miklós körtér irányába. Az eddig elöl lévők tehát hátra kerültek, mindenesetre a vonuló nagy létszámú tömeg nem tudja megközelíteni az eredetileg jelölt helyszínt, a Gellért Szálló környékét. Tudósítóink most rohannak előre, hogy tájékozódjanak az eseményekről, de nagyon úgy tűnik, hogy a körtéren fennforgás van.

15:37 - A tömeg most éri el a régi Mészöly-sörözőt, illetve azt az utcát, amelyet mint korábban jelentettük, nemzeti érzelmű fiatalok az 1990-es évek elején már tevőlegesen is Horthy Miklós utcára kereszteltek. A menetirány szerinti bal oldalon megy a forgalom és a villamosok is járnak, de a folyamatosan növekvő létszámú tömeg így be tudja tölteni a járdát és az úttestet. Látszik, hogy Buda azért más, mint az egykori bűnös városra jellemző pesti közeg, hiszen a régi épületek és öreg fák szinte irredenta hangulatban köszöntik az évtizedek óta nem látott magyar méltóságteljes vonulást. Együtt van az Árpád-sávos zászló a 48-as huszárral, a magyar királyi honvédség egyenruhája, a Gárda-féle fekete-fehérrel és a "tarka civilek" sokaságával. A buszokból és a villamosokból is integetnek és egyre többen kerülik meg a menetet úgy, hogy a Gellért teret körülvevő utcákból szállingóznak elő. A menet első oszlopai már láthatják az egykori Ferencz József hidat, illetve az egykori különítményesek szállásául is szolgáló Gellért Szállót. Az ismertebb irredenta dalokat a tömeg énekli.

15:35 - Mintha Horthy Miklós, a Legfőbb Hadúr bevonulásának hangulata árasztaná el a Horthy Miklós utat. Az ablakokból többen integetnek, a lelkesítő nóták fokozzák a tömeg hangulatát, Horthy István és a repülősök indulója dallamaira megállnak a járókelők, a kocsmákból, szórakozóhelyekről, üzletekből az utcára tódulnak az emberek. A menet elején és a robotrendőrök sem nagyon látszanak egy-egy elővezényelt parancsnok mászkál a huszárok között.

15:28 - Lezárták a rendőrök a Bartók Béla út teljes forgalmát, a körtérre igyekvő gépjárműveket próbálják elterelni.A több ezres tömeg a katonai menetek gyorsaságával halad célja felé.

15:26 - A huszárok vezetésével a Móricz Zsigmond körtér déli sarkához értek a vonulók. A Bartók Béla út menetirány szerinti jobb oldalán kígyózó hosszú tömeg világháborús nóták dallamára masírozik a Gellért tér irányába, ahol viszont nagyszámú rendőri egység állt fel.

15:23 - Megindult a menet.

15:20 - A legfrissebb információink szerint lesz vonulás. Elöl a huszárok és a felvezető autó, mögöttük a nemzeti őrsereg, és a gárdisták közül is több alakulat megindul a civilekkel egyetemben. A menetet egy terepszínűre festett terepjáró fogja vezetni, a fent említett sorrendben. A következő percek arról szólnak majd, hogy a rendőrség miként viszonyul ehhez a forgatókönyvhöz, illetve megtámadja-e a vonuló osztagokat. A fehér kesztyűs huszárok beálltak már a sor elejére, mögöttük a vitézi rend, a kürtszó toborzásra szólít, a terepjáró hangszórójából két világháború közötti katonadalok szólnak.

15:14 - A HunHír.Hu értesülései szerint megy az osztozkodás a rendőrséggel, mert a robotemberek bejelentették, annyi a gárdisat egyenruhás személy, hogy nem engedélyezik a vonulást, és ha megindulnak, oszlatni fognak. Vannak olyan vélemények, hogy a hatalom azt sem akarja engedni, hogy az "egyenruhások" magánemberként vonuljanak a Szent Gellért térre, mindenképpen oszlatással fenyegetőznek.

Újabb variációként az is felmerült, hogy a füves részre viszik át a hangosítást, amit a Jobbik és a Gárda vezetői nem akarnak elfogadni. Hiába jelezték három órára a rendezvény kezdetét, a bizonytalan helyzet és a rendőri hozzáállás miatt egyelőre vár a tömeg. A későbbiek során ennek függvényében nagy a valószínűsége a rendőri beavatkozásnak is.

15:11 - Horthy Miklós katonája vagyok című induló ütemeire a helyszínre érkezett és nagy tapsot kapott a szintén a II. világháborús magyar katona egyenruháját viselő Nemzeti Őrsereg - tájékoztatott a helyszínről a HunHír.Hu tudósítója.

A jelenlevők közül sokan azt latolgatják, hogy vajon milyen lesz a rendőrség hozzáállása a rendezvényhez. Mintegy ötven-ötven százalékban oszlik meg a vélemény arról, hogy lesz-e oszlatás, vagy nem.

A tömegközlekedési eszközökkel sorra érkeznek a tagok és a szimpatizánsok, feladva ezzel a leckét az éppen regnáló hatalomnak.

A várakozás perceit élik most a gárdisták és a szimpatizánsok betöltik a Kosztolányi Dezső tér és a Villányi út sarkán lévő üres teret. A helyszínen körbe-körbe felsorakoztak a robotrendőrök.

A Horthy Miklós bevonulásának tiszteletére szervezett rendezvény hamarosan elkezdőik.

__________________________________________________


A Rongyos Gárda ismeretlen hőseiA Rongyos Gárda küzdelmeinek és a nyugat-magyarországi felkelésnek akad egy kevésbé ismert, mondhatni, máig teljes homályban levő története, mely még rengeteg kutatásra szorul.

Jelenlegi tényadatok alapján a felkelőkhöz egy máig tisztázatlan létszámú, ám igen jelentős erőt képviselő bosnyák és albán, magukat a magyar hazához tartozónak valló muszlim honvédő csatlakozott Durics Hilmi Husszein vezetésével. Ismeretlennek nevezhető történetük példája nem szabad, hogy elfelejtődjék...

A Rongyos Gárda küzdelmeinek és a nyugat-magyarországi felkelésnek akad egy kevésbé ismert, mondhatni, máig teljes homályban levő története, mely még rengeteg kutatásra szorul. Jelenlegi tényadatok alapján a felkelőkhöz egy máig tisztázatlan létszámú, ám igen jelentős erőt képviselő bosnyák és albán, magukat a magyar hazához tartozónak valló muszlim honvédő csatlakozott Durics Hilmi Husszein vezetésével. Ismeretlennek nevezhető történetük példája nem szabad, hogy elfelejtődjék.

A Monarchia összeomlása után több bosnyák katona és civil maradt a Trianon utáni Magyarország földjén. Így Durics Hilmi Husszein is, aki 1920-ban költözött Bécsből végleg hazánkba.

Önéletrajza szerint 1887. november 11-én született Bosna Krupa városában, apja (Durics Mahmud Aga) a város polgármestere s egyben gazdag fölbirtokos is volt.

Középiskoláját (Darul Muallimin) kitűnően végezte el, majd ezt követően Kairóban és Konstantinápolyban szerezte meg felsőfokú muszlim teológiai képesítését.

A híradások szerint a magyar és a bosnyák nyelv mellett beszélt kitűnően németül és törökül, valamint folyékonyan arabul és perzsául is.

1914-ben, az első világháború kitörésekor katonai szolgálatra behívták, s mint tábori imám a vegyes bosnyák ezrednél szolgált.

Önéletrajza szerint a háború minden hadszínterén, ahol a Monarchia csapatai harcoltak, megfordult. 1915-ben a déli hadszíntéren (Szabácsnál) súlyos tüdőlövést kapott és a bal térde is megsérült. Még ez év nyarán, felépülve sebesüléséből, mint tartalékos tábori imámot ismételten behívták, s a Monarchia hadügyminisztériumától Ferenc József uralkodó által megerősített „mohamedán tábori főimámi” beosztást kapott. Ez a beosztás akkor századosi ranggal járt. A világháború végén nevezték ki őrnagynak. Muszlim vallástant is tanított a bécsi kadétiskolán növendékeinek.

A Monarchia összeomlásakor apját a szerbek agyonlőtték, s a család földjeit (1040 hold) elkobozták, a házukkal együtt. 1919-ben feleségül vette Hindy-Szabó Elek testőr ezredes lányát, a nálánál idősebb Idát, s 1920 októberében, beletörődve a boszniai helyzetbe, hitvesével Budapestre költözött. Ekkor (tehát már Siófok és Orgovány után) csatlakozik nyolcvanöt társával együtt Durics a Prónay-különítményhez. Részt vettek a nyugat-magyarországi felkelésben, s hogy Sopron magyar maradhatott, bizonyosan a bosnyák-albán muszlim felkelők érdeme is. Sopronban minden évben megünneplik az 1921-es soproni népszavazás évfordulóját, de arra már kevesen emlékeznek, hogy egyáltalán a népszavazás lehetőségét nem politikusok csikarták ki az akkori nagyhatalmaktól, hanem egy pár száz fős önkéntes harcos, akiknek jó része bosnyák-albán muszlim önkéntes volt.

Ezeket a hadfiakat is érintette az erővel átalakított új Európa, sokan földönfutóvá váltak, s itt találták meg a Rongyos Gárdában azt az eszmét, melyért képesek voltak akár életüket is áldozni. Sokan a szerb hadseregből szöktek át. Kettesével, hármasával, egyszer pedig egy egész szakasz teljes felszereléssel. Pedig számukra e föld idegen volt. Vérrel pecsételték meg a jogot, hogy itt élhessenek a későbbiekben. Ezek a hadfiak akadályozták meg, hogy az osztrák reguláris hadsereg és a csendőrségük birtokba vegye a trianoni békediktátumban megkapott területeket.

Egész Burgenlandot elfoglalták és kikiáltották a Lajta Bánságot. 1990-ig sajnos ezekről a nagyszerű tettekről kevés szó eshetett, ma is kevesen tudják, hogy kik voltak e hős felkelő katonák. A „rongyosok” ágfalvi csatájának köszönhető, hogy Sopron magyar maradt, mivel ez az ütközet vezetett el a velencei tárgyalásokhoz. Van egy név szerint fennmaradt hősi halottunk is, Ahmednek hívták, s bosnyák származású muszlim volt. Szeptember 5-én halt hősi halált a magyar föld védelmében.

Hasszán bég, egy „kiugrott” hodzsa növendék vezette az albán muszlimokból álló szakaszt. Bátorsága és vakmerőssége mára legendává vált.

A muszlim vallásúak más „egyszerű” harcossal egyetemben megkapták a Prónay verette bronz emlékérmet, melyből háromezer darabot készítettek. Járt hozzá egy „Lajtabánsági Emlékérem Igazolvány” is, mely a viselőjét felhatalmazta az érem hordására. Prónay egy külön felkelőlajstromot is tervezett…

De térjünk vissza Duricshoz, aki meghatározó alakja volt a későbbi hazai muszlim életnek. Ő is ekkor kapta meg az első világháborús kitüntetései mellé a nyugat-magyarországi felkelés szóban forgó bronz emlékérmét.

A magyar állampolgárságot 1927 februárjában szerzi meg, Kecskeméten. Különösnek tűnhet ez, hiszen Budapesten lakott, a Molnár utcában. Ám anyagi helyzete nem engedte meg, hogy a kecskeméti illeték helyett a budapesti, sokkal magasabb illetéket lerója, valamint a Prónay- és Héjjas-különítményben (a Rongyos Gárdában) sok kecskeméti barátja is lett, akik túlnyomórészt földművesek voltak. A dolgot ő maga így magyarázza meg:

„Jegyzőkönyv: Felvétetett Kecskeméten a város főjegyzői hivatalában 1926. március 2-án. Megjelent Durics Husszein Hilmi budapesti lakos, és előadja a következőket: Kecskemét városához intéztem kérelmet a községi kötelékbe való felvétel kilátásba helyezése iránt, azért, mert Budapesten, ahol lakom, óriási összeget kell mint illetéket ebben az ügyben kifizetni, amelyet, bár magamat el tudom tartani, megfizetni nem tudok. Kecskemét városát azért választottam ki, mert fiaival együtt harcoltam Nyugat-Magyarországon, és jó barátaim közöttük vannak. Boszniában 1040 hold földem és házam van, de halálbüntetés várna, ha visszamennék. Ezért óhajtok magyar állampolgár lenni. Tisztelettel kérem kérelmem teljesítését. Jelenleg a székesfővárosnál vagyok alkalmazásban mint javadalmi őr, végleges állásba csak az állampolgárság elnyerése után mehetek.”

Durics Hilmi Husszein önéletrajzot is mellékel a kérelméhez.

A magyarországi iszlám modern kori történelmében alapító-vezető szerepet játszó Durics Hilmi Husszein „effendiből” – aki egy elszegényedett ex-katonatiszt volt – világutazó és több újság címoldalán szereplő „budai nagymufti” vált.

1931. augusztus 20-án a fővárosi Szent István-ünnepségeket a magyarországi muszlimok is megünnepelték (a korabeli tudósításokból értesülve) a Hold utca 19. szám alatt.

Durics Hilmi Husszein itt mondta el megalakult muszlim közössége első nyilvános „szentbeszédét”. Az akkori helyzet jobb megértése végett idéznék:

„Muszlimok! Díszes ünneplő közönség!

Egy évezred előtt, Allahnak, a Hatalmasnak és Könyörületesnek akarata egy nagyszerű fejedelmet ajándékozott a magyar fajnak.

A bölcs Szent Istvánt, aki megalkotta a magyar államot, mely egy évezred viharait állotta, mert a nagy király államát az egy Istenre alapította... Ezt az országot, amelynek mi, magyar mohamedánok is tagjai vagyunk, nem kell félteni, amíg nem tér el az első bölcs királya hagyományaitól. Lefogjuk rázni az emberi rövidlátás és gonoszság által kovácsolt trianoni béklyókat is! Allah szabadságot és nem börtönt rendelt a magyar nemzetnek. Mi, szláv anyanyelvű, de magyar érzésű muzulmánok is tagjai vagyunk az egykori ősi turán-iráni közös népcsaládnak, ezer évig ősi földünk Szent István koronájának dísze, ékessége volt, mi magyar hazánkat az utolsó leheletünkig szeretjük, s ha kell, mint azt a világháborúban is megmutattuk, életünkkel és vérünkkel is meg fogjuk védeni. A Korán parancsolja az Isten és a Haza szeretetét, s mi követjük Allah parancsait. Az élő, hatalmas, könyörületes egy igaz Isten hitét a Sátán hordái fenyegetik, vallástalanná, Isten nélkülivé, erkölcstelenné, hazátlanná akarják tenni a népet, Isten helyett gépeket állítanak, az erkölcs helyett becstelenséget, felebaráti szeretet s különös megbecsülés helyett egyenetlenséget, becsület helyett sivár anyagi érdekeket hirdetnek, megbontják a családi élet hagyományait, gyermeket a szülő ellen lázítanak, megbontják a tekintély tiszteletét, s fel akarják állítani a moszkvai Dedzsel [Antikrisztus] országát. Lerombolnak mecseteket, templomokat, imaházakat, iskolákat, s az erkölcstelenségnek és istentagadásnak építenek oltárokat. Akár Keletről, akár Nyugatról jön ez a sátáni támadás, az iszlám vétót kiállt! Az Isten köré kell sereglenünk, hogy megdöntsük a sátán és segédhadai hatalmát, s visszavezessük a népet az istenfélelem, tekintélytisztelet, becsület, hazaszeretet és irgalom útjára.

Isten nélkül és Isten ellen nincs élet, nincs haladás, nincs boldogulás! Magyarország létérdeke, hogy a készülő nagy harcban magához ölelje az iszlámot, mert ha mindazok, akik hisznek az Istenben, összefognak, akkor Szent István birodalma nem múló jelenség lesz a történelemben, hanem újra ki fog terjedni a Kárpátok és az Adria között.

Mi, magyar muzulmánok tisztelettel hajlunk meg Szent István, a magyar nemzet pejgambere [prófétája] előtt, s magyar keresztény testvéreinkkel együtt énekeljük: »Hol vagy, István király / Téged magyar kíván / G


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!