Bejelentés


Budakeszi Alapszervezet "Hiszek Magyarország feltámadásában"


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:

A zászlónk
Elköltöztünk az új oldalunk ITT található

Kedves Látogatónk!

Sok szeretettel üdvözöljük Önt a JOBBIK Magyarországért Mozgalom Budakeszi Alapszervezetének hivatalos honlapján! Kellemes böngészést kívánunk!


Budakeszi város Budapest tőszomszédságában, tőle északnyugatra helyezkedik el. Településünk mind természeti, mind kulturális kincseiben egyedülálló Magyarországon. A teljesség igénye nélkül lehet említeni a Pilisi Parkerdőgazdaság területén fekvő Vadasparkot, Arborétumot, határában Telki felé a két mamutfenyőt. A századfordulón egészséges levegője miatt több szanatóriumot is építettek határában. Kedvező fekvésének, természeti adottságainak és élénk kulturális életének köszönhetően mind a mai napig sok turista látogat el hozzánk.
Buda török uralom alól való 1686. évi felszabadítása után XI. Ince pápa keresztes seregéből olaszok, franciák, svédek és horvátok telepedtek le itt, az akkor gróf Zichy István birtokának számító településen, akik később teljesen beolvadtak a németségbe, átvették annak viseletét és szokásait.
Gróf Zichy István halála után fiai, Péter és László, osztozkodtak a birtokon. Egy 1701 ben megkötött szerződés értelmében Keszi falu Péternek jutott. Ő hívta be az első német telepeseket Bajorországból, a Rajna mentéről, Ausztriából, valamint Cseh–Morvaországból. Szakértelmük és munkaszeretetük nyomán virágzó falut alakítottak ki, számottevő szőlőtermesztéssel, később jelentős kisipari tevékenységgel.
Mind az 1739. évi pestisjárvány, mind pedig a nagy háborúk megtizedelték ugyan, de el nem pusztították a lakosságot. A 20. század történetének talán legnagyobb hazánkat sújtó emberiség ellenes bűncselekménye, a második világháborút követő Kárpát-medencei „népességcsere” volt az, amely határvonalat húzott Budakeszi történetében. Ekkor a német lakosság 80–85 százalékát deportálták európai német nyelvterületre, helyükre a Beneš- dekrétum által sújtott felvidéki magyarokat hurcolták. A megmaradt németség mind a mai napig hűen őrzi hagyományait, értékeit. Az egyik legpompázatosabb ünnep az úrnapi szentmise és virágszőnyeges körmenet, melynek messzi vidékeken is csodájára járnak.
Budakeszi 2000-ben városi rangot kapott. Kiváló levegője és természeti értékei miatt nagyon sok ember „menekült ide” a pesti nyomasztó légkör elől. Országos viszonylatban sok a gyermekáldás, szinte nem lehet úgy végigsétálni egy hosszabb utcán, hogy ne találkoznánk kisgyermekes, babakocsit tologató anyukákkal, apukákkal.
Budakeszi a magyar kultúrtörténetben is egyedülálló szerepet játszott, ennek emlékét ma is több műemléképület és köztéri szobor őrzi. Itt található többek között az Erkel-család egykori nyaralója, valamint a város Fő terén híres zeneszerzőnk mellszobra. Nemzeti Himnuszunk megzenésítője emlékére és a várossá avatás tiszteletére készült el közadakozásból 2006-ban a város északi bejáratánál álló Magyar Nemzeti Himnusz Szobor, V. Majzik Mária művésznő alkotása, melynek harangjaiból minden vasárnap délben nemzeti imánk dallama csendül fel. Ugyanebben az évben került felavatásra a vele szemközti oldalon található Díszes Országzászló („Minden Magyarok Zászlaja”), mely a magyarság egészének jelképévé is vált, az országban egyedülálló módon; valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójára készített Emlékkő. Itt élt Mezei Mária színművésznő is, kinek a háza ma emlékmúzeum, és itt él ma is több neves honfitársunk; tudósok, művészek, sportolók.

A JOBBIK Magyarországért Mozgalom Budakeszi Alapszervezete kötelességének érzi Budakeszi természeti és kulturális értékeinek tiszteletben tartását és védelmét.
Célunk a teljes magyarság érdekeinek képviselete, mind helyi, mind országos szinten, a párt országos programjának figyelembe vételével.
Mint bebizonyosodott, a JOBBIK az egyetlen olyan politikai párt, amely a nemzeti érdekekben hatékonyan felszólal, hallatja hangját. A mai parlamenti politikai elit egyáltalán nem törődik az emberek valós gondjaival, sőt, a nemzetközi nagytőke nyomására – vagy annak kiszolgálásával – éppen a magyar emberek ellen tesz. Még pedig azzal, hogy felszámolja a mezőgazdaságot, tönkre teszi a nagy szociális ellátó rendszereket (egészségügy, oktatás, közösségi közlekedés stb.). Éppen ezért harcolunk a mindennemű kizsákmányolás, lopás és csalás ellen, hogy mi is, gyermekeink is egy szebb jövőben élhessünk.

ADJON AZ ISTEN – SZEBB JÖVŐT!


__________________________________________________


Szegedi Csanád felhívása: fekete-fehérben járjunk-keljünk hétfőtől!


Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője a Gyorskocsi utcában tartott rögtönzött sajtótájékoztatóján arra kért minden a Gárdával, a Jobbikkal és a cigányterror elszenvedőivel/áldozataival szolidaritást vállaló magyar embert, hogy hétfőtől fehér ingben és fekete mellényben vegye fel a munkát, menjen iskolába és járjon az utcán!

Szegedi elmondta, elég volt a Draskovics által kézivezérelt rendőrség önkényéből, a gárdisták folyamatos vegzálásából, az olyan, a legsötétebb rákosista időket idéző megnyilvánulásokból, melyek törvényesen bejegyzett pártok betiltását célozzák. Elég volt a parlamenti pártok cinkos asszisztálása mellett zajló cigányterrorból és a nevetséges miniszteri rendeletekből.

Csatlakozzunk minél többen Szegedi Csanád felhívásához: s várjuk az új - lex gimnazista, lex vasutas, lex eladónő, lex kőműves, lex szerkesztő, lex Kiss Róbert, lex Szegedi Csanád, lex Vona Gábor - intézkedéseket!


barikád.hu

Üzenetküldés
Várunk jelentkezőket a szervezetünkbe teljes tagnak,pártoló tagnak vagy szimpatizánsnak.Kérjük adja meg elérhetőségét és jelentkezni fogunk.

E-mail címed:
Szöveg:Hírek
EXTRA HÍR

Beszámoló a hétvégi Sajóbábonyi eseményekről és az azóta történtekről.

tovább >>Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!